Woningmakers ontmoetten elkaar weer ‘ns echt!

26 oktober 2021

Op 21 oktober organiseerden de Woningmakers voor het eerst in lange tijd weer een Netwerkbijeenkomst. De coronaregels staan het toe, niemand werd negatief gescand en zo beleefden ruim 60 Woningmakers een heuse netwerkbijeenkomst, waarbij drie collega’s vertelden over onderwerpen waar ze passie bij voelen:

Vanuit de Kopgroep keken Joke van den Berg (voorzitter Woningmakers) en Martin Bosch (secretaris/programmamanager Woningmakers) terug én vooruit. De resultaten van Domiporta, de bouwberaden en onze invloed op het overheidsbeleid om meer ruimte voor locaties te maken. En de behoefte in de toekomst om dichter bij onze participanten te opereren.

Arnold Henselmans (Henselmans Bouw en Ontwikkeling) vertelt over hoe hij BIM (3D Bouw Informatie Model) inzet in het hele ontwikkelproces van De Groene Trede in het stationsgebied van Heerhugowaard. Het geeft Henselmans grip en sturing op het ontwerp en is tegelijk het samenwerkingsmodel van de ontwikkeling, dat leidt tot meer kwaliteit in proces en ontwerp.

Nicole van Wijk (Woonwaard) vertelt over de inzet van modulaire houtbouw bij de jongste ontwikkeling van Woonwaard, aan de Koelmalaan in Alkmaar. Een conceptueel en duurzaam product dat 50 jaar hoogwaardige woningen maakt, van een hoge stedenbouwkundige kwaliteit. We moeten er nog even aan wennen, maar als de prijs per module in de toekomst naar verwachting wat zakt, dan verwacht Nicole dat een groot aandeel van de nieuwe woningen modulair wordt.

Peter van Oeveren (BPD) vertelt namens een grote groep ondernemers die samenwerken aan de ontwikkeling van de Zandzoom in Heiloo over de teleurstelling dat het bestemmingsplan in de eindfase alsnog werd vernietigd. Een prachtig plan, waar zeer veel vraag naar is, gaat onderuit op een aantal kleine aspecten. De weerstand tegen de aansluiting van de A9 springt het meest in het oog, maar de PAS-regeling en een ‘hybride planmodel’ waren voor de Raad van State ook een reden om dit plan (nog) niet door te laten. Consequentie is wel dat de bouw van maar liefst 1.300 woningen minstens met 2 jaar wordt vertraagd, dus zo’n 3.000 woonjaren down the drain.

Alle presentaties leidden tot levendige discussies, die voortduurden tot tijdens de borrel. Drie mooie voorbeelden van overdracht van kennis en ervaring tussen deze drie participanten en de andere aanwezigen. Al met al een geslaagde netwerkbijeenkomst in uitstekende sfeer. Van deze netwerkbijeenkomsten maken we een traditie, we houden u op de hoogte wanneer de volgende is!

De presentaties vindt u hier.

rm

 

Meest gelezen

© Woningmakers regio Alkmaar | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital