
- Regio Alkmaar ,
- Woningkrapte
Bron: BZK Wonen en Woningbouw | Nieuws vanuit de directies Wonen en Woningbouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken:
In december wordt bekend welke projecten een bijdrage krijgen voor het versnellen van de bouw, het vergroten van het aantal nieuwbouwwoningen in een project of het vergroten van de betaalbaarheid van die woningen voor starters en mensen met een middeninkomen. Bij aanmelding vóór 8 september krijgt de indiener voor het sluiten van het aanvraagloket een reactie op de volledigheid en beoordeelbaarheid van de aanvraag.
In de eerste twee rondes kregen 57 verschillende woningbouwprojecten geld. Hierdoor kunnen er versneld 96.000 woningen worden gebouwd; dat is 10% van de totale opgave voor de komende tien jaar. Het merendeel (66%) van deze woningen bestaat uit betaalbare woningen voor starters of mensen met een middeninkomen. Een aanzienlijk deel van deze woningen zou zonder de Woningbouwimpuls waarschijnlijk niet of pas op een later moment gebouwd kunnen worden.
Lees hier meer over de Woningbouwimpuls:
de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Bij de Woonconferentie, het webinar van de Woningmakers regio Alkmaar, gaan de marktpartijen en overheden met elkaar in gesprek over versnelling in de woningbouw. Een prima voorbeeld van constructief overleg. Ruim 200 betrokken professionals beleefden dit webinar.
Woningzoekenden in de regio Alkmaar staan gemiddeld 7,8 jaar ingeschreven, voordat zij een geschikt huurhuis hebben gevonden. De daadwerkelijke zoekduur is veelal korter: rond de 2,3 jaar.
In een artikel in het Noordhollands Dagblad (maandag 4 januari 2021) van Henk-Jan den Ouden geeft Woningcorporatie Kennemer Wonen aan de komende jaren meer aandacht te willen besteden aan woningen voor de lagere middeninkomens.
‘Door verkokerd denken zit ruimtelijke ordening muurvast’, stelt gebiedsontwikkelaar Geurt van Randeraat van SITE Urban Development In een ingezonden column in het Vastgoedjournaal.nl. Interessant, maar wat vinden de Woningmakers hiervan?