Over Woningmakers

De Woningmakers regio Alkmaar, het samenwerkingsverband van ca. 40 marktpartijen in de woningbouw, zoals corporaties, projectontwikkelaars en makelaars, krijgen steeds meer vertrouwen in de tempoversnelling. Provincie en gemeenten spelen hierbij ook een hele belangrijke rol. Alleen sámen kan er daadwerkelijk resultaat worden geboekt.

De krapte op de woningmarkt is dit jaar weer toegenomen. De NVM makelaars in de regio hebben aangetoond dat er sprake is van een groot tekort aan koopwoningen. Kopers kunnen vaak maar uit een paar woningen kiezen en dan moeten ze ook nog heel snel zijn, anders zijn ze te laat. De kans dat je voor een sociale huurwoning in aanmerking komt, daalt al jaren. 

De Kopgroep-leden van Woningmakers regio Alkmaar vertegenwoordigen alle participanten. Van links naar rechts, met de klok mee: Krista Walter (KennemerWonen), Hans van der Leygraaf (Leygraaf Makelaars), Jos Feijtel (Lid BZK Expertteam Woningbouw, adviseur versnelling), Peter van Oeveren (BPD Regio NW), Jac Vries (VBM Ontwikkeling), Robert de Joode (Kuijs Reinder Kakes), Joke van den Berg (Woonwaard) en Martin Bosch (programma manager Woningmakers).

Over deze zaken maken de Woningmakers zich ernstig zorgen. De Woningmakers vertegenwoordigen de marktpartijen in een periodiek Bouwberaad met gemeenten en provincie en beheren een dashboard, de Monitor Woningbouw, met álle lopende en komende woningbouwplannen in de regio. De monitor biedt overzicht, inzicht en maakt duidelijk wat er aan extra inzet nodig is.

Het woningtekort in onze regio is bijzonder groot. Alleen als álle partijen de urgentie voelen, is er een kans om een inhaalslag te realiseren. Die opgave is echter bijzonder groot. De partijen die zich georganiseerd hebben in de Woningmakers zijn bereid om hun nek uit te steken om de benodigde extra inspanningen te leveren. Zij rekenen erop dat ook het Rijk, provincie en gemeenten de ambitie delen om het tekort aan woningen terug te dringen en samen hard aan de slag te gaan.

Benieuwd naar het complete verhaal van de Woningmakers regio Alkmaar? Download hier

Martin Bosch,
Programma manager, secretaris

Samen werken aan versnelling!

De Woningmakers regio Alkmaar willen een zo efficiënt mogelijke versnelling van de woningbouw te realiseren. Wil je als bedrijf of organisatie ook direct betrokken zijn bij de versnelling van de woningbouw in deze regio?

Meld je dan aan als participant. Je betrokkenheid wordt bijzonder op prijs gesteld, want alleen sámen kunnen we dit probleem oplossen!

Stuur een bericht en wij nemen snel contact met je op!

© Woningmakers regio Alkmaar | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital