Motie Woondeal NHN aangenomen in Tweede Kamer

15 maart 2021

De tweede kamer heeft een motie van de leden Koerhuis en Terpstra aangenomen voor de Woondeal tussen rijk en regio. Nu is het zaak om door te pakken en met steun van het rijk de woningbouw in onze regio verder te versnellen.

In deze woondeal geven regio Noord-Holland Noord en de provincie Noord-Holland Noord de grootste opgaven weer, wordt de huidige, innovatieve wijze van samenwerking om deze opgaven aan te pakken toegelicht en wordt afgesloten met een overzicht van concrete maatregelen waarvoor de hulp van het rijk wordt gevraagd.

De Woningmakers hebben flink bijgedragen aan de woondeal NHN. De publiek-private samenwerking tussen overheden en marktpartijen kreeg via de Woningmakers een prominent plekje in deze deal, en is een USP voor onze regio. Ook het aspect dat onze regio een vestigingsgebied kan zijn voor mensen uit andere regio’s (zoals de metropool regio Amsterdam) moet ondersteund kunnen worden met nieuwbouw, om verdringing te voorkomen. De regio kan naast de 20.000 voor eigen behoefte 40.000 woningen bouwen voor deze (autonome) overloop.

De samenwerking tussen overheid en markt is een Unique Selling Point van onze regio en heeft een plek in het beleid. De provincie zette het al in de Woonagenda, nu staat het ook in de WoonDeal die nu door de tweede kamer is aangenomen en als zodanig goedgekeurd als beleid.

Dowload hier (gratis) de Woondeal NHN!

 

 

 

Meest gelezen

© Woningmakers regio Alkmaar | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital