een

woning

voor

iedereen

Woningmakers

Netwerkbijeenkomst Woningmakers | 21 oktober 2021

ICT vanaf Morgen, Marconistraat, Alkmaar, Nederland
donderdag 21 oktober 2021, 15:00 uur

Terwijl Nederland langzamerhand op álle niveaus begrijpt dat de huidige woningnood een serieus probleem is, werken de Woningmakers regio Alkmaar zo hard mogelijk door aan oplossingen. Nu ook in Den Haag de woningnood als urgent wordt beschouwd en het volk zich verzamelt in een massaal Woonprotest, nodigen wij je uit om elkaar weer eens fysiek te zien & te spreken!

Daarom ben je van harte welkom op de netwerkbijeenkomst van de Woningmakers regio Alkmaar op donderdag 21 oktober a.s. van 15.00 uur tot 17.30 uur.


Programma:

Welkom – Martin Bosch, secretaris/programmamanager Woningmakers.

Nicole van Wijk, Woonwaard over:

Aan de Koelmalaan in Alkmaar zijn de voorbereidingen in volle gang voor de bouw van een van de grootste houten wooncomplexen van Nederland. Een uniek complex omdat het gebouwd wordt via modulaire houtbouw én vanwege het aanbod van zowel sociale huur als middenhuur appartementen.


Arnold Henselmans van Henselmans Bouw en Ontwikkeling over:
het ontwerp van het markante gebouw dat in hoogte oploopt van achter de Westdijk naar het station van Heerhugowaard: De Groene Trede. Het ontwerp kenmerkt zich door de toepassing van veel groen in de gevels zodat er een mooie overgang ontstaat van het natuurgebied Oosterdel naar de stedelijke ontwikkeling van het Stationsgebied. Het is het eerste gebouw in het stationsgebied dat het hoogste punt heeft bereikt.


Peter van Oeveren van BPD over:
Ruim, rustig en bereikbaar, dit zijn woorden die wonen in Zandzoom goed omschrijven. In dit grote nieuwbouwgebied in Heiloo worden de komende jaren circa 1.265 nieuwe woningen gerealiseerd. Althans: dat is de bedoeling. Peter vertelt over de tegenvallers, en in het bijzonder de recente uitspraak van de Raad van State waarbij het bestemmingsplan werd vernietigd. En natuurlijk hoe hij dit probleem weer wil oplossen opdat die woningen er alsnog komen.


Pak je podium!
Bij deze eerste netwerkborrel sinds tijden is het ook jou gegeven je woordje te doen. Heb je iets nieuws of bijzonders te vertellen? Maak je je ergens ernstig zorgen over? Of: kwaad?
Pak je podium! Je krijgt maximaal 2 minuten. Meer weten? Stuur een e-mail naar Martin Bosch.


Inloop vanaf 15.00 uur,
start programma vanaf 15.30 uur,
netwerkborrel vanaf 16.30 uur.

Meld je aan, wij zien je graag & we hebben veel te bespreken!

Martin Bosch,
secretaris/programmamanager Woningmakers regio Alkmaar

Aanmelden:

De netwerkborrel vindt plaats in de voormalige drukkerij van de Alkmaarsche Courant:

ICT vanaf Morgen,
tegenover: Stadsfabriek Alkmaar,
Marconistraat, 1821 BX Alkmaar

 

© Woningmakers regio Alkmaar | Webdesign en realisatie 2021: Kobalt Digital