Netwerkbijeenkomst Woningmakers

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

26/11/2019 @ 3:30 pm - 6:00 pm

We organiseren een inspirerende einde-dag netwerkbijeenkomst met actuele onderwerpen.
Deze bijeenkomst stelt markpartijen in de gelegenheid om een nieuwe ontwikkeling te pitchen. U bent van harte uitgenodigd dat te doen, en kunt zich opgeven voor een pitch via martin@woningmakers.nl.

We eindigen met een netwerkborrel.

Paul Verbruggen:

We hebben vorderingen gemaakt in de samenwerking met de gemeenten en de provincie. Hoe krijgen we vertragers snel uit de weg, en hoe krijgen we meer plannen in de pijplijn?

Dat leidt tot nieuwe instrumenten om de woningbouw te versnellen. We maken overlegmomenten met de gemeente voor als uw project vast zit om het weer vlot te trekken. Maar ook om er snel achter te komen of uw nieuwe ideeën voor woningbouwlocaties kans van slagen hebben. Paul presenteert hoe dat eruit ziet en u kunt reageren. Hoe gaan we dat opzetten en wat gaat het ons opleveren?

Renée van Bommel (ministerie BZK): Praktisch omgaan met PAS (en PFAS?)

Renée gaat vertellen hoe er in de moeilijke omstandigheden van nu toch voortgang gemaakt kan worden. Praktijkvoorbeelden hoe projecten ondanks de PAS regelgeving toch verder konden. Hoe een goede samenwerking tussen overheid en markt dan helpt.

Over de discussie PFAS doet staatssecretaris Stientje van Veldhoven op 1 december een uitspraak. Misschien is er op 26 november al iets bekend.

Martin Bosch (Woningmakers): Planmonitor

De planmonitor is met bijdragen van vele ontwikkelaars en corporaties geactualiseerd. Van 80% van de plannen hebben we marktdata en van de helft daarvan ook belemmeringen in de vorm van stoplichten. Wat leert ons dat en hoe kunnen we het inzetten om plannen te versnellen?

Gegevens

Datum:
26/11/2019
Tijd:
3:30 pm - 6:00 pm

Organisator

Woningmakers regio Alkmaar
Telefoon:
06 - 143 88 221
E-mail:
martin@woningmakers.nl

Locatie

Waterkant Alkmaar
Kanaaldijk 301
Alkmaar, 1825 DB
+ Google Maps